La parella

Ara no us penseu que m’agrada tafanejar. Bé, potser una mica… Aquell dia senzillament descansava una estona en un banc del passeig marítim abans de tornar a la feina, al migdia. Allò que vas saltant d’un pensament a un altre i mires sense mirar. Quan els vaig veure, però, i és clar que em van cridar l’atenció. No pas perquè dos nois caminessin agafats per la mà, sinó per la manera tan dolça com s’agafaven, amb tanta confiança i aliens a tot. Em va eixorivir el cor l’alegria que els envoltava. Es miraven riallers i relaxats mentre caminaven gronxant-se gairebé imperceptiblement. Vaig apartar un moment la vista de la parella per discreció, i pensava que havia estat una sort veure una escena com aquella; era com una tonada que sents casualment i que et fa posar de bon humor, que et fa oblidar per un moment que a la feina t’hi espera una pila de galerades i terminis per complir. La tarda anirà bé, vaig augurar. La setmana anirà bé. La vida és ben bonica, tanmateix.

Que els nois portessin gorres de plat amb una banda vermella i arma penjant del cinturó no m’havia pas passat per alt. Una parella de mossos d’esquadra agafats per la mà? Em produïa una certa perplexitat, però estava disposadíssima a menystenir qulalsevol retret pel relaxament en les obligacions laborals i de servei públic. Estic de banda de l’amor, jo!

Abans que fos massa tard, vaig voler tornar a esguardar-los. Havien passat pel meu davant i ja s’allunyaven. No s’agafaven de les mans, ara, tot i que xerraven animadament. Vaig girar els ulls de seguida cap a la blavor del mar, no fos cas que el realisme avorrit esvaís la felicitat exultant que havia assolit feia tot just uns quants segons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *